PICTURA

  PICTURA MURALA BISERICEASCA  Fresca (pe suport umed), Al Secco (pe suport uscat)
  Picturile murale au existat inca din cele mai vechi timpuri, pornind de la picturile din pesteri sau cele de pe peretii unor grote, pana la pictura murala bisericeasca, parte importanta a traditiei crestinismului. Exista diverse tehnici care se preteaza la decorarea suprafetelor permanente cu pictura murala. Cea mai cunoscuta este probabil fresca, care utilizeaza pigmenti solubili in apa, are o aplicabilitate larga, permite amestecarea armonioasa a culorilor.

  PICTURA MURALA LAICA  Personaje Disney, Trompe L’oeil
  In picturile murale laice, artistul este liber sa redea ceea ce simte in formele pe care le doreste. Acest tip de pictura a devenit preponederent laica in ultimele doua secole. Se poate realiza folosind culori pe baza de apa. Stilul poate varia foarte mult, de la abstract pana la peisaje cu profunzime vizuala, cunoscute sub numele de tromp l’oeil, sau stilul clasic, desemnand pictarea directa a suprafetei, imitand cu fidelitate natura inconjuratoare.

  PICTURA DE SEVALET
  Se diferentiaza de cea murala prin faptul ca este realizata in atelierul pictorului, dupa care ajunge la locul de destinatie. Ea poate fi impartita ca si cea murala, in Pictura de sevalet Bisericeasca si Pictura de sevalet laica.

  PICTURA DE SEVALET BISERICEASCA Icoane in relief, Icoane pe lemn, Icoane pe sticla, Icoane pe panza, Cruci si troite
  Are ca fundament Sf. Scriptura si primele imagini ale Sacrului, cum ar fi chipul Mantuitorului Iisus Hristos de pe Naframa Sf. Veronica si prima icoana a Maicii Domnului pictata de Sf. Ap. si Evanghelist Luca. Apoi sirul acestora a continuat pana la Sinodul VII Ecumenic de la Niceea in 787, cand s-au hotarat anumite canoane privitoare la pictarea acestora si cinstirea lor. Aceste reguli au fost cuprinse in carti numite erminii si astfel pictorii au continuat transmiterea adevarului evanghelic prin imaginea sacra pictata.

   

  PICTURA DE SEVALET LAICA Peisaje, Pictura pe panza
  Are ca fundament dorinta omului de a imortaliza clipa prezenta pe diferite suporturi, incepand din preistorie, cu peretii pesterilor, pana in prezent, pe firul istoriei, folosind lemnul, hartia, panza, sticla si toate celelalte suporturi contemporane. Pictorul, prin pictura laica (profana),  a imortalizat incepand de la peisaje, cladiri, evenimente, persoane dragi sau personalitati ale vremii, reprezentari ale descoperirilor tehnologice, pana la imagini abstracte, uneori greu de inteles.

  PUZZLE DECORATIV
  Sunt elemente preparate si colorate, din lemn, asamblate in diferite forme, care la un loc formeaza imagini geometrice sau din natura, dand colorit si frumusete spatiului unde sunt puse.

  IMITATIE DE MARMURA
  Uneori, datorita suprafetelor curbate, unde marmura naturala este dificil de montat sau cand aceasta urmeaza a fi pusa la inaltime in arcade iar greutatea reprezinta un risc, se recurge la imitatia de marmura pe ornamente de ipsos sau tencuieli speciale.

  Articole ce pot fi realizate la comanda

  CE TREBUIE SA STII 
  Pentru realizarea decorarilor in culoare folosim nuante preparate de noi, avand la baza pigmenti de culori diferite, sau culori gata preparate. Aceste culori sunt pe baza de apa, ulei, emulsie de ou sau ceara naturala, in functie de tehnica impusa de suportul de pictat. Decorarile interioare in culoare pot fi realizate in lacase de cult, locuinte, gradinite, spitale, pensiuni, hoteluri, birouri, tinand cont de cerintele locatiei respective.

  Te ajutam in alegerea unei solutii adecvate, adaptata stilului tau dar si spatiului in care vrei sa decoram in culoare. Alegem impreuna tematica pe care vrei sa o pictam, dand valoare si personalitate acelui loc. CONTACTEAZA-NE